Keressen bennünket kérdésével: +36 30 619 6371 info@organizone.hu

Gyakran Ismételt Kérdések

Leggyakrabban kérdezik tőlünk. Örömmel válaszolunk.

Mit jelent a PIP – Probiotics In Progress?

A PIP termékek a tisztítószerek új generációját képviselik; hasznos baktériumokat tartalmaznak, amelyek kiszorítják a “rossz élősdiket”, amilyen például a Salmonella, az E.coli, a Campylobacter vagy a poratka.

Mik azok a probiotikumok?

A probiotikumok biztonságos és hasznos baktériumok, melyek az emberek és az állatok egészségére is jó hatással vannak.

Hogyan hat a PIP?

Különböző felületekre (padló, fal, ágy, karám, állat) telepítve a hasznos (nem-patogén) baktériumok versengeni kezdenek a rossz baktériumokkal az élettér, a tápanyag és a nedvesség megszerzéséért. Nagy intenzitású anyagcseréjük miatt ezt a versenyt a hasznos baktériumok nyerik, ezúttal egészséges és stabil mikrobiális környezet születik.

A PIP termékek fertőtlenítőszerek?

Nem. A PIP termékeknek nincs közvetlen mikroba-ölő hatása. Ennek előnye, hogy nem vezetnek rezisztencia kialakulásához a kórokozó baktériumoknál, így hosszú távon is élhető megoldást nyújtanak – ellentétben az agresszív fertőtlenítőszerekkel.

Hol használhatóak a PIP termékek?

A PIP termékek minden olyan területen használhatóak, ahol a kórokozók megjelenése problémát jelent. Alkalmazási területeik például: istállók, ólak (tehén, disznó, csirke, kecske, juh, ló), élelmiszeripar, egészségügyi ellátás (kórházak, háztartások), szállítás (állatok, élelmiszer stb.) A PIP termékekkel az állatok is kezelhetőek, például lemoshatóak vagy bepermetezhetőek. Bizonyos problémák, például Mortellaro-betegség megoldására speciális PIP termékek állnak rendelkezésre.

Továbbra is fertőtlenítsek, ha PIP termékeket használok?

Nem. A PIP termékekkel akkor érhető el a legjobb eredmény, ha nem fertőtlenítünk. Ha a körülmények miatt a fertőtlenítés feltétlenül szükségessé válik, akkor tanácsos a PIP kezelést a fertőtlenítés után rögtön elvégezni, a környezet mikrobiális stabilitásának visszaállítása érdekében.

A PIP termékek nem károsak az emberre? Alkalmazásuk során kell védőruházatot viselni?

Biológiai természetüknél fogva a PIP termékek tökéletesen biztonságosak, környezetbarátok és ártalmatlanok. Védőruha viselésére nincs szükség, bőrrel való érintkezés esetén nem károsítják azt. A biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos információk a tisztítószerek csomagolásán olvashatóak, illetve letölthető valamennyi termék biztonsági adatlapja is.

Mi történik, ha abbahagyjuk a PIP termékek alkalmazását?

A PIP termékekben található probiotikus baktériumok betelepítik a környezetet és stabil, egészséges mikrobiális környezetet alakítanak ki. Néhány napon át aktívak maradnak, az optimális eredmények érdekében azonban szükség van a “friss” baktériumok pótlására. A kezelést nem ajánlatos 3 napnál hosszabb időre megszakítani.

Milyen következményekkel járhat a túladagolás?

A PIP termékek túlzott koncentrációban történő használata nem eredményez nagyobb létszámú PIP baktérium-jelenlétet a kezelt felületen. Kizárólag jótékony hatása van és hosszabb utóhatást eredményez.

Milyen körülmények közt tanácsos tárolni a PIP termékeket?

+10- +30 C° között tároljuk, száraz, napsütéstől elzárt helyiségben.

Amennyiben nem talál megfelelő választ kérdésére, írjon nekünk egy emailt, és amilyen gyorsan csak lehetséges, válaszolni fogunk rá!

 

@ organizone